Aveyron heeft een grote waaier van sporten aan te bieden, voor ieder wat wils.
Sportief of avontuurlijk het gaat allemaal in de Aveyron.
Hieronder zijn enkele activiteiten weergegeven.   
of bekijk hierlangs een filmpje en ondek de shoonheid van Zuid Aveyron 

 

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen


 wandelen
 

  1 km              
Al zwervend of als dag vulling; de Aveyron is een gebied dat uitermate geschikt is voor de wandelsport,  wij hebben er een appart rubriek aan gewijd
 mountenbaike 
 
  5 km             
Aveyron is voor mountenbaikers een gebied met verscheidenheid van terreinen en zijn landschappen. Of u nu een beginner of een gevorderde bent, er zijn vele wegen en bospaden die aangename tochten mogelijk maken.
 paardrijden

 
 12 km                      
Een "vrijheidsavontuur" voor alle ruiters die hunkeren naar grote ruimten. Een "ontdekkingsavontuur" voor debutanten van 7 tot 77 jaar, uitstekend begeleid.  Een "sportief avontuur" voor ervaren ruiters op elk type terrein. Een "historisch avontuur" voor de liefhebbers van de geschiedenis. Het avontuur, dat is Aveyron.  
 bergsport  35 km
 
De 3 spectaculaire kloven bieden samen bijna 1000verschilende pasen en meer dan 2500 cumulatieve lengtes om te
klimmen ! Genoeg om een solide reputatie op te bouwen onder de klimmers van alle niveaus en uit alle uithoeken.
 
 speleologie
 
 35 km     
Reis naar het centrum van de aarde en ontdek de minerale schatten, die onder je voeten liggen.  Initatie in horizontale grot, abseilen en touw klimmen, ondek de verborge wereld. 
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

 
 
Via ferrata                             
 35km

Via feretta is een speelse en sportieve activiteit die het midden houdt tussen wandelen en klimmen. Toegankelijk voor iedereen, ondek forse sensatie met vrienden of familie, vergezeld dooreen gekwalificeerde monitor.

 avonturenpark     10km 
 
De avontuurlijke parcours zijn beveiligde acrobatische routes die van tak tot tak gaan. Midden in de bossen va Aveyron of in een park, deze activiteit bestaat uit zich verplaatsen in de bomen via verschilende leuke technieken; tokkelbanen, apenbrugen, bruggetjes en tunnels. beleef intense en onvergetelijke momenten met vrienden of familie.

 forelvissen   5 km
 
Het zeer grote aantal rivieren en beken gevoed door de 5 grote waterwegen van het departement, maakt het mogelijk deze visserij in wilde en contrasterende omgeving te beoefenen.

 kano, kajak  35km 
 
Kanoën in de rivier de Tarn langs pittoreske pracht is een geweldige ervaring  voor degenen die op zoek zijn naar een charmante yocht in de Aveyron. 

 raften
 42km
 
De Aveyron is een departement waar wild wtersporten zeer populair zijn.  Zoals in de Tarn vinden de liefhebbers er een ideale speeltuin.  Tussen duizelingwekkende kloven, geconfronteerd met de stroomversnelling bieden deze een enorme adrenalinestoot.


Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
 Afbeelding invoegen
 
 
 
 Canyonng   51km
 
Canyoning is een activiteit die voor iedereen binnen bereik is. Deze activiteit welke wandeling, zwemmen en abseilen combineert stelt bijzondere plaatsen van een rijke natuurlijke erfgoed te ontdekken. Met 29 ravijnen, bent u ervan verzekerd een activiteit te vinden van elk niveau.   

Zweefvliegen  13km
 
In het land van Roquefort, in het natuurpark van de Grand Causse, en tussen de middellandse zee, licht een schitterende vlieghaven voor zeefvliegers.  Van hieruit kunt u Aveyron van uit de lucht bekijken  met diverse bestemmingen , zoals, De viaduct van Millau, Gorge du tarn, De Tarn vallei, de Lacaun.
 
Paragliding en hanggliding
 52km  
In de Aveyron kun u de verschillende disciplines uitoefenen in alle oriëntatie (lange afstand,cross route). Realseer onder professionele begeleiding uw luchtdoop of een perfectioneringsstage. 

ULM 
 75km
 
Rond Millau en het beroemde Viaduc de Millau, zijn er plekken met een uitzonderlijke aerodynamica, zodat u de droom van Icarus kunt realiseren. Vlieg aan de zijde van de gieren en geniet zelf van de prachtige landschappen.
 
Heteluchtballon

 72km
 
In het noorden van de Aveyron is het niet ongewoon om heteluchtballonnen te zien vliegen over de heuvels. Een verrassend mooi ballet waardoor men er zin in krijgt om, als luchtdoop of als pure verassing, de Aveyron te ontdekken
 
 Quad  66km 
 
De Aveyron is een grondgebied dat de meest verbazingwekkende terreinen biedt voor het rijden met de quad.  Het zijn grandioze landschappen die zich soms eindeloos uitstrekken. Het is de natuur die uitnodigt om met uw quad de strijd aan te gaan met de elementen in een landschap dat nooit verveelt.  

Karten  13km
 
Achter het stuur van uw kart, met het gezin of met vrienden, leer je de kunst van het besturen in de mooie bochten, op technische circuits. De winnaar beheerst zeker het geheim van het late remmen. 


Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen